Spune „La Revedere!” flacarii din stomac cu UNILOX

Este UNILOX prima guma de mestecat pentru flacara din stomac? Bineinteles ca DA! Unilox este guma de mestecat cu continut antiacid care amelioreaza rapid arsura dureroasa din capul pieptului intalnita in cazul pirozisului.

Tocmai o guma de mestecat, care este cunoscuta ca fiind cauzatoare de hiperaciditate? Desigur! Guma de mestecat este incrimata eronat in aceasta situatie. Sa vedem de ce.

Flacara resimtita in stomac are doua cauze: secretia acida excesiva la nivelul stomacului insotita sau nu de refluxul continutului gastric la nivelul esofagului.

Cum actioneaza guma de mestecat in aceste cazuri?

  1. In cazul secretiei excesive de la nivelul stomacului: mestecatul gumei poate intr-adevar declansa secretie gastrica acida, deoarece corpul il considera un aliment si pregateste etapa de digestie. Insa aceasta etapa este responsabila doar de 20% din sucul gastric pe care stomacul il produce in cursul unei mese iar componentele antiacide prezente in UNILOX vor neutraliza acest acid, oprind astfel instalarea senzatiei de arsura.
  1. Refluxul continutului gastric la nivelul esofagului: Guma de mestecat stimuleaza productia de saliva, care este bazica si ajuta la neutralizarea acidului refluat in esofag si la diminuarea senzatiei de arsura.

In plus, mestecatul gumei determina inghitirea mai frecventa a salivei, care ajuta la indepartarea mecanica a acidului din esofag. Asadar, UNILOX scade aciditatea din esofag atat chimic, prin neutralizarea acidului de catre saliva bogata in substante antiacide, cat si mecanic, prin “spalarea” esofagului de catre saliva abundenta.

Cercetatorii au demonstrat prin studii clinice ca pacientii cu reflux gastro-esofagian care mesteca guma la o jumatate de ora dupa masa raporteaza o crestere a  pH-ului faringian si esofagian si au concluzionat ca guma de mestecat poate fi utilizata ca si adjuvant in tratamentul refluxului gastro-esofagian.

Descopera si tu UNILOX, prima guma de mestecat pentru flacara din stomac!